Op Drift

Dutch below
The Museum de Waag in Deventer was showing the summer exhibition Op Drift in 2021, which was related to the IJssel Biennial.

Adrift (Op Drift) in museum de Waag in Deventer has been beautifully described by writer and filmmaker Peter Delpeut: a beautiful installation by PolakVanBekkum in the basement of Museum de Waag in Deventer. The theme of mobility is enigmatically and poetically depicted in friezes that evoke associations with Bauhaus or Islamic geometric patterns, while they are simply the profile prints of car tires — in formidable blue.
In the upstairs room, they brought together some thirty paintings from the (chronically underrated) Knecht-Drenth collection. 

Het Museum de Waag in Deventer toonde in 2021 de zomertentoonstelling Op Drift, die in het teken staat van de IJsselbiënnale.

Op Drift in museum de Waag in Deventer is door schrijver en filmmaker Peter Delpeut mooi beschreven: schitterende installatie PolakVanBekkum in de kelder van Museum de Waag in Deventer. Thema van de mobiliteit raadselachtig en poëtisch verbeeld naar friezen die associaties oproepen met Bauhaus of Islamitische geometrische patronen, terwijl het toch gewoon de profielafdrukken van autobanden zijn — in formidabel blauw.
In de bovenzaal brachten zij zo’n dertig schilderijen samen uit de (chronisch onderschatte) collectie Knecht-Drenth. Een figuratieve tegenkleur op het thema landschap en mobiliteit van Op Drift.

Collectie Knecht-Drenth
In 2003 schonk het echtpaar Tijmen Knecht en Hélène Drenth een verzameling van 746 schilderijen, prenten en tekeningen aan Deventer. De collectie bestaat uit Nederlandse landschappen uit de moderne tijd ,die de grote veranderingen van het Nederlandse landschap vanaf 19e eeuw in beeld te brengen.

Wij kregen de vraag een selectie te maken uit de collectie en te reageren met een nieuw, eigen werk op het hedendaagse landschap en het actuele IJsselbiënnale-thema Tij, Tijd en Tijdelijkheid.

Loop samen met Esther door de expositie en installatie:

https://vimeo.com/638832245

 

Cedits:
Tentoonstellingsontwerp: Johan Akkerman
Met dank aan: Koen Bril, Mieke Conijn, Anne van Geuns, Esmay Groot Koerkamp, Josien in ‘t Hof, Ewout van der Horst, André Kodde en Bart Koldewee

Making off:

Making of Op Drift/Adrift

https://vimeo.com/554342901
https://vimeo.com/554342679
https://vimeo.com/554342562
https://vimeo.com/554342578
https://vimeo.com/554342587
https://vimeo.com/554342739
https://vimeo.com/554342763
https://vimeo.com/554811510