Solotentoonstelling Graas- en andere Choreografieën bij galerie DudokDeGroot

Solo tentoonstelling tijdens de Amsterdam Art Week bij galerie dudokdegroot.
Tweede Laurierdwarsstraat 1-3, 1016 RA Amsterdam
Openingstijden: donderdag 17 juni vanaf 12.00 preview, boekpresentatie van 14.00 – 19.00 uur en vrijdag 18 tot en met zondag 27 juni van 12.00 – 19.00 uur. Tot 24 juli op afspraak geopend.

Graas choreografieën is een verhaal dat bestaat uit 48 tekeningen en dagboeknotities. De tekeningen zijn sterk beïnvloed door twintig jaar werken met GPS en de ontwikkeling van robottechnologie. Het zijn graaspatronen van koeien (in de Zwitserse bergen en in het Groningse vlakke land) getekend naar de natuur en plein air, – gaan zitten naast het weiland, geconcentreerd kijken en het potlood als een automatische teken-arm over het papier bewegen. Het resultaat is even abstract als realistisch. Het zijn verhalen over het tekenen zelf, over het grazen en de sociale interactie van koeien, die eigenlijk hetzelfde doen als mensen: bewegen, spelen, ruimte verkennen, op elkaar letten.

BOEKPRESENTATIE Van de tekeningen en teksten verschijnt een tweetalig (NL-ENG) boek. De boekpresentatie vindt plaats op 17 juni tussen 12.00 en 19.00 uur in de galerie. Graas Choreografieën wordt uitgegeven door Uitgeverij Muller is ontworpen door Karen Polder en is mogelijk gemaakt door het Mondriaan fonds, Jaap Harten Fonds, Stichting Stokroos en kunstinitiatief Somalgors74.
 RESERVEER TIJDSLOT BOEKPRESENTATIE


Walking The Machine (2020):
Walking The Machine is een tweeluik bestaande uit een sneeuwwandeling in de open world video game Horizon Zero Dawn aan de ene kant en een vlucht over een driedimensionaal berglandschap van satellietfoto’s aan de andere kant. In beide vensters wordt het berglandschap verkend. Beide werelden zijn virtueel maar gekneed naar wat wij als mens herkennen als werkelijkheid. Het werk is een ode aan die vluchtige werkelijkheid.
Walking The Machine wordt voor de eerste keer in Nederland vertoond. 

Walking The Machine: tweeluikvideo 25 min, gameplay-footage uit de videogame Horizon Zero Dawn en van Google Earth.Het project werd mede mogelijk gemaakt door het minus20degree festival for art & architecture in Flachau, Oostenrijk.

ARTIST TALK door Esther Polak en Ivar van Bekkum vindt plaats op 24 juni tussen 16.00 en 17.30 uur in de galerie.
 
RESERVEER TIJDSLOT ARTIST TALK